Wat te doen in Den Haag?

Prachtige stranden, bruisende restaurants, strandclubs, boetiekjes, hippe koffiehuizen, eigenzinnige tentoonstellingen, fotogenieke straten en historische paleizen… stap over Barcelona heen, Den Haag is je nieuwe stad/strandvakantie. Ontdek de beste dingen om te doen in Den Haag in mijn informatieve reisgids.

Het gebeurt niet vaak dat een bestemming me totaal verrast. Ik ben een meisje dat graag de kleinste details uitzoekt. Ik ken de voorzieningen van mijn hotelkamers voordat ik incheck. Ik weet waar ik moet zijn voor het beste uitzicht, voordat ik in het vliegtuig stap. Ik heb een vrij goed beeld van wat ik van een bestemming kan verwachten voordat ik er aankom.

Hoewel we maar drie dagen in Den Haag doorbrachten, was onze route zo uitgestippeld dat we van alles een beetje zouden zien. De stranden, de geschiedenis, de kunstscène, de eetcultuur. Ik verwachtte dat het een soortgelijke stedentrip zou zijn als andere stedentrips… maar hier ben ik terug in Londen, en ik voel me echt verrast door mijn ervaring.

Ik ken namelijk niemand die ‘vakantie viert in Den Haag’, maar ik zou het echt aanraden aan wie op zoek is naar een alternatief voor Barcelona en Lissabon. Op sommige momenten deed het me denken aan een Nederlandse versie van Brighton. Het heeft brede, ongerepte stranden met superzacht zand. Het heeft een levendige stad met straten vol onafhankelijke restaurants en pleinen om buiten te eten. Het is ook ongelooflijk fotogeniek. Het is perfect voor koppels, met gezellige strandhutjes om in te kruipen en romantische eetgelegenheden. Het is geweldig voor gezinnen, met een leuke pier met een reuzenrad, plus Madurodam (miniatuurwereld) in de buurt.

Dus hier ben ik, de vlag uitsteken voor Den Haag. En als je nog steeds niet weet waarom je Den Haag moet bezoeken, hier zijn een paar van mijn top redenen.

 

Bezoek Den Haag voor… twee vakanties in één

Mijn belangrijkste reden om Den Haag aan te bevelen is dat het aan twee criteria voldoet. Stap in het centrum van Den Haag op de bus of tram en in minder dan dertig minuten bent u op Scheveningen of Kijkduin Beach. Beide zijn breed met zacht zand en veel coole beachclubs, surfscholen en plekken om ligstoelen te huren. Scheveningen is meer een ‘resort’ met zijn pier compleet met reuzenrad, bungy jump en beroemde grand hotel ‘Kurhaus’. Terug in het stadscentrum vindt u straten vol boetiekjes en hippe cafés, historische paleizen, het parlement en galeries. Als je van alles een beetje wilt, is het een geweldige bestemming.

 

Bezoek Den Haag voor… Stranden die 10 uur vliegen verderop kunnen liggen

Ik heb al gezegd dat het een geweldige strandvakantie is, maar echt, ik had geen idee dat de stranden zo bijzonder zouden zijn als ze zijn. Ze zijn erg breed, het zand is erg zacht en ze gaan kilometers lang door! Er is een lange promenade waardoor het een geweldig gebied is om te voet te verkennen of, op z’n Hollands, op twee wielen!

Hoewel het weer niet zo constant is als bijvoorbeeld St Pete in Florida waar ik onlangs was (ook beroemd om zijn stranden), is Den Haag slechts een klein stukje verwijderd van Londen! De vlucht naar Amsterdam duurt 40 minuten, en dan is het nog 30 minuten met de trein vanaf daar.  Er waren veel mensen in het water in Scheveningen toen wij er waren, veel mensen komen hier om te surfen en kitesurfen, omdat de wind over de Noordzee kan aanwakkeren. In feite zijn watersporten een van de top dingen om te doen in Den Haag.

Leave a commentslotenmaker den haag

Professionele reparaties voor een eerlijke prijs!

© Copyright 2017 - 2022 Slotenservice Den Haag 070